Новият министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, който е от квотата на "Има такъв народ" в кабинета, е решил да послуша съвета на лидера на партията Слави Трифонов да е близо до гражданите.

След като вчера в пост в профила си във фейсбук Трифонов призова министрите на ИТН да обявят приемен ден за гражданите, днес от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството обявиха, че това ще стане факт още тази събота.

"Уважаеми колеги, помислете дали не е добре да имате един ден от седмицата, препоръчвам ви почивен ден - събота или неделя, и този ден да бъде отворен да се срещате с българските граждани във вашето министерство, да се срещате с всеки български гражданин, който пожелае да се види с вас, защото вие сте министри на всички и не трябва да се криете зад дебелите стени на министерствата си", написа лидерът на ИТН.

А в прессъобщението на МРРБ четем:

"Всяка седмица вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов ще има приемен ден, в който ще обсъжда с граждани въпроси от компетентността на министерството.

Тази седмица срещите ще са на 18 декември, събота, от 9.00 часа до 13.00 часа, в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (гр. София, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 17-19).

Продължителността на срещите е до 30 минути.

Всеки желаещ може да запази час на телефон 02/9405430 или имейл: press@mrrb.government.bg.

Срещите ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки".