Председателят на постоянната комисия по икономика и собственост на Столичния общински съвет и Николай Стойнев е назначен за нещатен съветник на депутата от ГЕРБ Александър Ненков, сочи регистърът на сътрудниците на народните представители в сайта на парламента.  

Ненков е наел още двама сътрудници - неуспелият кандидат-депутат Атанас Бояджиев, бивш съветник на регионалните министри Николай Нанков и Петя Аврамова, и бившият депутат от ГЕРБ Румен Стоилов, бивш шампион по самбо и първи в класацията на най-богатите депутати през 2011 г.

Друга депутатка от ГЕРБ - Евгения Алексиева, е назначила при себе си неуспелия кандидат-депутат Николай Нидал Алгафари, който ще я съветва по младежки политики. Ирена Димова е назначила бившия депутат от ГЕРБ Георги Динев, а Тома Биков - Георги Гръменов, който е бил в партия “ДОСТ” на Лютви Местан.

От другите ПГ нещатни сътрудници имат депутатите Джевдет Чакъров от ДПС, Ивайло Мирчев от ДБ, Настимир Ананиев от ПП, и Христо Иванов от ДБ (бившата депутатка от ДБ Александра Стеркова и Марияна Иванова, която ще се занимава с комуникации).

Освен депутатите, право на нещатни сътрудници имат и парламентарните групи, и парламентарните комисии. Засега от това се е възползвала само ПГ на ГЕРБ-СДС, сочи регистърът. Тя е назначила четирима нещатни сътрудници - бившата председателка на парламента Цвета Караянчева ще съветва депутатите по парламентарна дейност, бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов - по икономика и финанси, а Севделина Арнаудова и Никола Николов ще са пиари на депутатите. 

Освен че ще помагат на депутатите, сътрудниците могат да получават хонорари от бюджета на депутатите за тeзи цели, но и по-важно - пропуски до сградата на Народното събрание.