Реконструкцията на стадион "Лудогорец Арена" ще продължи с ускорени темпове и през 2015-а, като за целта Община Разград е осигурила 1 милион лева, съобщи днес кметът Денчо Бояджиев.

В момента се работи денонощно, за да приключат довършителните дейности по строителството на сектор "Б". За реализацията му през 2014 г. бяха осигурени 3 млн. лв. по проекта "Региони в растеж". Реализацията на обществената поръчка започна в края на август, като срокът за изпълнение е 180 дни - до края на февруари. Строително ремонтните дейности предвиждат цялостната реконструкция и модернизация на арената, сектор "Б" на която ще носи името на Козмин Моци.

Изгражда се монолитна стоманобетонна конструкция, като над трибуните се прави метална козирка с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни. Ще се обособят стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, стаи за треньора, за допинг контрол и т.н. След приключване на този етап ще започне реконструкцията и на останалите сектори.

Стадионът трябва са е готов до края на 2015-а. За цялостното изграждане собствениците на "Лудогорец" трябва да осигурят 20 млн. лева, а приносът на Община Разград е общо 4 милиона.

Идеята е "Лудогорец" да може да използва изцяло готовия стадион от 2016-а, като вече ще има възможност да домакинства в Разград дори в груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа, стига да попада там. Очертава се към този период арената да е единствена в България с толкова висок лиценз.