Спортният директор на "Левски" Георги Иванов очаквано отговори на Димитър Димитров-Херо, който вчера на пресконференция и в интервю за Клуб Z посочи Гонзо като една от основните причини да не стане треньор на "сините". А завръщането му на "Герена" бе планирано от лятото.

„Първо съм обиден и огорчен от това, което направи Димитър Димитров, рече Гонзо след вече традиционния предколеден мач по футзал между "Левски" и тима на фенклуба "Левски София-Запад". - Причините му явно са лични, защото аз съм се виждал пет или шест пъти с него в последните месеци. Неслучайно съм го канил няколко пъти през сезона да стане треньор. През октомври предложихме да му купим апартамент, за да бъде тук и да следи процеса. И смятам, че всичко това, което направи на пресконференцията, бе некоректно и грозно. Мислех да не отговарям, но аз бях атакуван персонално и като спортен директор на "Левски" се наложи да отвърна. Собственикът на клуба ме помоли да опазим достойнството на Димитър Димитров, но смятам, че то е под съмнение.

Той изтъкна, че визитата на Херо в Холандия на "лов" за играчи била със средства на "сините". След това било в реда на нещата спортният директор и собственикът на клуба да одобрят или не предложените легионери.

„Бил съм три пъти в Бургас, преди мача ни във Варна пак се видяхме. Имахме среща в понеделник. Няма как да казва, че не е течение на процесите в "Левски", след като Петър Колев (бел. ред. дългогодишен асистент на Херо) е в треньорския щаб. Ако той искаше, щеше още през октомври да е на "Герена" и да се запознае с качествата на играчите. На 17-и имах среща с Херо, на която той не дойде, а дори не ми се обади. Няма такова нещо, че не съм му вдигал телефона. Ако го е казал това, значи е лъжец“, добави гневно Иванов. 

„Вярно, в "Левски" времената са трудни, през тези месеци се опитвахме да работим и да стабилизираме клуба, за да дойде той да работи“, завърши Гонзо.

По темата с бъдещия треньор на отбора, спортният директор каза, че преговаря с няколко кандидати, в това число и с чужденци. Решение ще има до няколко дни, обеща бившата деветка.