След почти 17  часа работа, в 1,45 ч тази нощ, депутатите приеха на второ четене бюджета за 2015 година. За да не се трудят и в събота народните избраници предпочетоха да удължат работното си време до окончателното приемане на законопроекта.

Малко преди гласуването на последния текст от преходните и заключителните разпоредби, в 1,40 ч, финансовият министър Владислав Горанов дойде в пленарната зала, за да благодари на депутатите за добре свършената работа. Докато той говореше от трибуната на парламента, избраниците от Реформаторския блок демонстративно станаха и напуснаха залата. Това беше реакцията им, след безпрецедентното гласуване на спорната поправка "Горанов", с която част от парите от пенсионните фондове отиват в НОИ. Текстът мина с гласовете на ГЕРБ и ДПС, като сериозно изостри отношенията между партията на Бойко Борисов и коалиционните му партньори от Реформаторския блок, АБВ и Патриотичния фронт.

Междувременно след завръщането си от Брюксел, премиерът обяви, че е готов поправката "Горанов" да бъде прегласувана в пленарната зала, но само, ако реформаторите успеят да го убедят, че това е правилно.

По-рано през деня парламентът прие на второ четене бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване. Одобрена бе и рамката на бюджета за 2015 г. с бюджетен дефицит до 3%. Според депутати за първи път от началото на демокрацията се случва трите бюджета да бъдат приети на едно пленарно заседание.

Парламентът излиза в Коледна ваканция, следващото му заседание е на 14 януари 2015 г. Преди това на 12 и 13 януари ще заседават комисии.