Дори любимият тим на Папа Франциск - аржентинският "Сан Лоренсо", не бе в състояние да спре "Реал" (Мадрид) по пътя към короната за №1 в света. Снощи "лос меренгес" спечелиха с лекота - 2:0, на финала на клубното първенство на планетата срещу "Сан Лоренсо" и вдигнаха четвърта купа тази година.

На пълния стадион в Маракеш, Мароко, Серхио Рамос вкара марковия си гол с глава 37-ата минута, като материализира превъзходството на испанците преди почивката. Тогава тимът от Латинска Америка не отправи нито един удар към и във вратата на Икер Касияс. В 52-ата Гарет Бейл удвои и осигури четвърта световна купа на "Реал", който е рекордьор и за този трофей.

Към края на двубоя "Сан Лоренсо" застраши Касияс, но не успя да вкара дори почетно попадение. Така "Реал" увеличи победната си серия на вече 22 мача. През изминаващата година "белите" ликуваха също в Шампионската лига, за Кралската купа на Испания и Суперкупата на Европа.

По предварителни информации папата не е гледал мача, но е стискал палци за отбора на своята младост. Това породи шеги сред играчи на мадридския колос преди двубоя, че ако "Сан Лоренсо" е с протекции от Ватикана, то "Реал" е любимият тим на Господ. Каза го пред медиите Серхио Рамос, авторът на първия гол на финала.

Испанците прибраха премия от 5 милиона евро от ФИФА, а аржентинците - 4 млн.