Мегазвездата на световната поп сцена сър Елтън Джон сключи законен брачен съюз със своя партньор Дейвид Фърниш. Двамата съобщиха за това на своите страници в Instagram и Twitter.

Двойката обяви, че ще се ожени/омъжи преди точно 9 години - на 21 декември 2005 г. Днес еднополовите бракове във Великобритания вече са законни, затова младото семейство Елтън и Дейвид реши да направи и официална сватба, отбеляза NEWSru Israel.

"Тогава ние шумно отпразнувахме сключването на гражданския брак. Сега имаме отличен повод да се възползваме от новите закони и да устроим още един празник. На нас много ни провървя, че живеем в тази страна", каза малко преди събитието сър Елтън.

Сватбената церемония се състоя в имението Уиндзор край Лондон. Сред поканените бяха актрисата Елизабет Хърли, семействата на Ози Озбърн и Дейвид Бекъм и други знаменитости. Двамата синове на хомосексуалната двойка - Илайджа и Закари - носeха венчалните пръстени.

Елтън Джон обеща, че ще пусне снимки от церемонията в Instagram, за да могат всички по света да се порадват на щастието на влюбените.

В началото на своята кариера 67-годишният днес британски музикант с рождено име Реджиналд Кенет Дуайт криеше своята сексуална ориентация и за известно време дори бе женен за жена. По-късно се декларира като гей и започна стръвно да защитава правата на събратята и посестримите си.

Великобритания стана 15-ата страна, легализирала еднополовите бракове. Законът влезе в сила на 29 март тази година и стана знаков момент в историята на страната, известна с железните си традиции.