По стара традиция в края на годината кабинетът развърза кесията. На днешното си заседание министрите решиха да бъдат отпуснати близо 67,5 млн. лв. допълнително на шест ведомства. Парите се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Пак по стара традиция най-много ще получи МВР - 30 млн. лв. С тях ведомството ще се разплати по стари задължения за издръжка и обезщетения при пенсиониране и освобождаване от служба.

10 млн. лв. отиват при Министерство на отбраната за погасяване на просрочени задължения на Военномедицинска академия към доставчици, за издръжка и капиталови разходи. Традиционно ВМА е най-задлъжнялата болница.

По 5 млн. лв. ще получат социалното министерство и правосъдното министерство. Със средствата МТСП ще изплати обезщетения и помощи за домакинствата, а МП - отново обезщетения при напускане и пенсиониране.

Комисията за защита от дискриминация ще получи 100 000 лв. за текуща издръжка, а НВУ "Васил Левски" - 396 000 лв., за неотложни разходи за дейността на университета до края на годината. 

Родната на премиера Бойко Борисов Банкя пък ще получи пари за пешеходни алеи и тротоари, които ще бъдат отпуснати на Столична община.

СУ "Св. Климент Охридски" пък ще получи чрез МОН средства за лабораторно оборудване, обзавеждаме, консумативи и пр.

974 140 лв. ще бъдат разпределени към Фонд ФЛАГ за покриване на начислени лихви и такси по обслужване на дълга на общините към фонда.

Общините Варна, Пловдив, Велико Търново и Долна баня също ще получат трансфери по сметките си. Варна - 9,8 млн. лв. за зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта, Пловдив - 1,4 млн. лв. за спортния комплекс в жк "Тракия", Велико Търново - 590 931 лв. за поддръжка на пътища, а Долна баня - 128 355 лв. за доизграждане на център за работа с деца, живеещи на улицата.