Сър Алекс Фъргюсън подкрепи мениджъра на "Манчестър Юнайтед" Луис ван Гаал и разкри, че според него холандецът ще направи отбора отново най-добрият на света.

"Когато контузените играчи се върнат, ще видите "Юнайтед" в подем, защото Ван Гаал е добър треньор и се справя отлично. Не гледам какво се случва с новите играчи, които той доведе, защото им трябва време. Когато аз взех Патрис Евра и Неманя Видич, им отне пет месеца, за да свикнат да играят за "Манчестър Юнайтед" - да усетят културата и историята на клуба. Същото е и сега с новите", каза Фърги в голямо телевизионно интервю, предизвикало много коментари на Острова.

Сър Алекс коментира и мениджъра на "Челси" Жозе Моуриньо. Най-вече начинът, по който големият му приятел и съперник е възприеман.

"Не е честно наистина, заради това, че изглежда добре. Той има онова излъчване на Джордж Клуни с прошарената му коса", каза Фъргюсън през смях.

"Той обаче е много добър пример. Говори пет езика, помагал е на Боби Робсън, на Луис ван Гаал... След това започва да тренира малък отбор в Португалия, после "Порто" - печели първенството, Купата на УЕФА и Шампионската лига, отива в "Челси" - печели Премиършип два пъти поред, следва "Интер"... Това е пример за всички, които искат да упражняват професията си правилно и добре. Жозе никога не е играл футбол, но е много отдаден треньор", казва Фъргюсън.