Знаменитият актьор и режисьор Клинт Истууд е оформил окончателно развода си с вече бившата си съпруга Дина Руиз.

Г-жа Руиз е подала молба за развод в края на октомври поради "непреодолими противоречия" между нея и 84-годишния холивудски титан с пронизващ син поглед и хладен гърлен тембър. Тя има претенции към издръжка и иска дъщеря им – 18 годишната Морган – да остане да живее при нея. Толкова е и общата продължителност на брака на Истууд и Руиз - 18 години.

Как да не получиш тревожност под този поглед?

Според АП съдията в окръг Монтерей Каунти, Калифорния, е потвърдил развода на двойката. Не се уточнява как ще се дели общото семейно имущество.

Според предишни информации двойката се бе разделила, а Руиз премина курс за лечение на депресия и тревожност.

Руиз е по-млада от Истууд с 35 години. През 1996 година тя роди първото си дете, което за дядо Клинт бе 8-мо поред. Клинт Истууд, известен на младини като красивия и относително добър каубой от няколко култови уестърна, впоследствие се преквалифицира в режисьор и за изненада на не един и двама критици филмите му и самият той спечелиха куп "Оскари", "Златни глобуси" и т. н.

Сега мистър Истууд вече ще може спокойно да си ергенува със своя добър приятел Морган Фрийман, който неотдавна призна, че редовният секс го поддържа млад на 77.