Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Божинов посети врачанското село Баница. В навечерието на Рождество Христово той подари на двадесет семейства коледни пакети, като всеки от тях съдържаше: 3 кг брашно, 2 кг захар, леща, ориз, олио, пиле, шоколад. Това гласи официално прессъобщение на Столетницата.

От червената партия уточняват, че Станимир Статков – лидер на местната организация на БСП и Диляна Стефанова – дългогодишен библиотекар в читалището са определили кои семейства да бъдат подпомогнати. Цялата организация по доставката на пакетите от Враца до Баница, както и разнасянето им по домовете бе подпомогнато от Станимир Статков.
 
Божинов посети няколко къщи в селото и лично връчи пакетите. Хората бяха изненадани, тъй като не бяха уведомени предварително за жеста на народния представител и най-сърдечно му благодариха, съобщават от пресслужбата на БСП. 

„Зная, че това е един малък човешки жест, но нека тези 20 семейства поне един ден да са спокойни за трапезата си”, е цитиран да казва Георги Божинов в прессъобщението.

Също така депутатът е пожелал на селяните от Баница здрава и успешна Нова година.