Големият аржентински тенисист Хуан Мартин дел Потро заяви, че е много вероятно скоро да сложи край на кариерата си заради контузията в коляното, измъчваща го от години.

Стартиращият утре в родината му турнир от ATP 250 може да е последният в кариерата му. Той получи "уайлд кард" и за надпреварата в Рио де Жанейро по-късно този месец. 

Кулата от Тандил е на 33 г. Той има 22 титли от ATP. Най-голямата спечели на Откритото първенство на САЩ през 2009 г. Бе финалист там през 2018 г. Има полуфинали в Париж и на Уимбълдън, сребърен и бронзов медалист е от Олимпийски игри. Бивш №3 в света.

"Това е най-трудното съобщение, което някога съм отправял, заяви Дел Потро, цитиран от световните агенции. - Знам, че много хора очакват от мен да се завърна, но това прилича повече на сбогуване, отколкото на завръщане. Имам силата да продължа напред, но коляното ми се превърна в кошмар. Опитах различни начини на лечение с различни лекари, но така и не намирам решение. Няма как обаче да сложа край на кариерата си без да се сбогувам подобаващо и турнирът в Буенос Айрес е възможно най-доброто място това да се случи."

"В следващите седмици ще видим какво ще се случи, но нека да е ясно, че искам да продължа живота си като човек на 33 години и без болка. Решението е трудно, но просто исках да изясня нещата", добави той.

Хуан Мартин дел Потро игра за последен път през юни 2019 г. След това претърпя четири операции.