Северна Корея осъди строго излизането на екран на филма "Интервюто" за покушението над лидера си Ким Чен Ун, но обеща, че няма да отговори с "физическа реакция". Това съобщи пред Associated Press представителят на КНДР в ООН Ким Сон.

Др. Ким Сон заяви също, че Северна Корея няма нищо общо с хакерските атаки срещу компанията Sony Pictures и може да го докаже. Той изрази недоволство от факта, че САЩ са се отказали от съвместно с КНДР разследване на кибертерора.

Иначе набралият мегареклама филм "Интервюто" вече е по доста екрани в САЩ, а също и на специален сайт на Sony Pictures, както и във видеосервизите на YouTube, Google Play и Microsoft Xbox Video. Естествено, гледането не е безплатно, но пък струва някакви си 5,99 долара. Страхливата компания Apple обаче се отказа да качи "Интервюто" в iTunes.

Междувременно кинокритиците в Щатите се изказаха негативно за комедията на Сет Роугън, отбелязвайки, че сюжетът ѝ е "малко лекомислен". За сметка на това в сайта IMDB филмът набра 9,6 от 10 възможни пункта.