Нямам къща в Барселона, никога не съм имал, никога няма и да имам. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод новия доклад на испанските служби по скандала за къщата в Барселона, изпратен до българското МВР. Няколко различни медии днес обявиха, че в него пише, че са налице доказателства за пране на 5 млн. евро. 

А по-късно премиерът Кирил Петков потвърди информацията за доклада и заяви, че е видял вътре снимка на предшественика си.

Борисов реагира бързо по обичайния начин - с живо предаване в социалните мрежи.

"Единственото общо с моето име и тези медийни публикации е, че ме има на снимка. Аз съм се снимал много пъти в Испания", заяви той. 

И изброи - когато е получавал "Червения кръст на испанската полиция", "жезъла на испанската полиция".

На въпрос защо все пак има негова снимка в доклада, Борисов изтъкна:

"Защото пише - по слухове и медийни публикации. Вие знаете сигналите, които се носеха, знаете публикациите в "Ел Периодико". На базата на това изпращат справка и хронология."

А после отиде в посока на обичайната си критика към управляващите - че цените на тока са огромни, цените на газта, че "мрат средно по 100 души на ден" от COVID-19, че не са свършили работа по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Искат да отклонят вниманието от кризите, които разтърсват държавата. Внушенията, които правят... Дори не ми дават възможност да си наема адвокат и да се защитавам, защото със снимка какво?", възмути се той.

Накрая попита за въпроси и когато такива нямаше, заяви, че приключва пресконференцията - чакали го.

"На вино или на любов?", попита репортерка.

"И аз не знам на какво вече", отговори Борисов.