Най-големият късметлия в българската политика през 2014 година Момчил Неков, който благодарение на възможността за преференциален вот измести тогавашния лидер на БСП Сергей Станишев от първата позиция в евродепутатската листа на Столетницата, зарадва многобройните си фенове в цялата държава с коледен поздрав.

Неков публикува снимка в социалната мрежа фейсбук, на която позира с баба си и мъж, който вероятно е негов баща. В коментарите под публикацията той обяснява, че държи в ръцете си коледната питка на баба Дорчи.

Социалната мрежа издайнически уточнява, че кадърът е щракнат от родния град на Неков Силистра. Западащият след демократичните промени град от Североизтока, чието население в момента е едва около 30 000 жители, стана известен с факта, че успя да вкара общо трима депутати в Европейския парламент. Оттам освен Неков са и представителката на ДПС Филиз Хюсменова и българската синдикална активистка в Гърция Костадинка Кунева, която спечели европрисъствие чрез партията СИРИЗА в южната съседка. 

Посланието на известния като 15/15 евродепутат е кратко ясно и без излишни упражнения върху красотата на българския език. То гласи:

Желая ви здраве, семейна топлина и единност на Бъдни вечер!