Денят 17 февруари... 

Продължава драмата Русия-Украйна, респективно - НАТО.

Москва публикува 11 страници от официални руски отговори на американските предложения по темата с конфликта. Жива гласност, само че без перестройката!

Западът пък каза, че Москва послъгвала с изтеглянето - нещо като фотожаба*, само че с цели дивизии. Та, както се казва - нас е трудно ще ни уплашат, ние сме свикнали от прокуратурата да четем "избрани шлагери", внимателно подбрани от цялата картинка.

Като казахме прокуратурата, главният обвинител Гешев, типично във веселяшкия си стил, направи нещо забележително. Реагира като ужилен - как така се намаляват парите на прокуратурата с 20 млн. Написа и писмо до парламента.

После застана пред журналисти във ВСС и каза, че не се намаляват парите на прокуратрата, а на съдебната система. После каза, че заради това прокуратурата няма да има пари за експертизи и за преводи. Повтаряме - за преводи!

Чии пари всъщност се намаляват - така и остана някъде скрито... Може би в непреведените документи на оня неясен "испански сигнал".

Тревога за два субекта, "влетели източно от Черно море" изправи на нокти, пардон - на форсаж, два от испанските "Юрофайтър", които са ни помощ (докато всъщност няма да получаваме чужди войски на НАТО в България).

После гледахме по всички медии как всъщност днес по-късно през деня официално са сертифицирали с официални салтанати испанските изтребители да летят над нас. Излиза, че към момента на полета, те са били нещо като "копърки" на Централна гара - не съвсем редовни. Дори тревогата да е била учебна.

Като заговорихме за пилоти и летене, "Алфа рисърч" измери в мащабно проучване, че посланията на Румен Радев стигат 3 към 1 по-успешно от тези на Кирил Петков да многоуважаемия избирател. И президентът е по-одобряван от премиера, дори сред феновете на ПП. 

Което си е повод за размисъл. Особено ако си Кирил Петков...

А, да не забравим - и ГЕРБ обяви, че няма да участва в разговори за никакви конституционни реформи, ако се продължава с "Барселонагейт". Която по принцип - естествено - не ги притеснява с нищо, щото е пълен фейк. Което изявление не е да не помага и на двамата изредени по-горе.

---

* Б.р.- Руското понятие за фотомонтаж.