Изтече срокът за подаване на заявки на кандидати за поста президент на УЕФА, съобщи европейската футболна централа в своя официален сайт.

Действащият бос на европейския футбол Мишел Платини се оказа единственият, подал заявка за участие в изборите. Това означава, че 59-годишният французин ще бъде преизбран за трети 4-годишен мандат начело на УЕФА. Изборите ще са идната пролет на конгрес на 24 март 2015 г. във Виена.

Тогава ще има избор и за нов изпълнителен комитет - там фигурира президентът на БФС Борислав Михайлов. Поне предварителните очаквания са Боби да запази позицията си, а Платини да направи само козметични промени. Особено в последните месеци легендарният французин е смятан за сигурен наследник на Сеп Блатер във ФИФА. 

Досега той не е отрекъл нито веднъж, че това може да е следващата стъпка в кариерата му. Платини обаче се надява Блатер да се оттегли, а не да се стига до изборен двубой между двамата. Напоследък ФИФА да се тресе от скандали заради доклад, който уличава корупционни практики в световната централа.