"Атлетико" (Мадрид) и "Манчестър Юнайтед" направиха 1:1 в първи осминафинал на Шампионската лига. Така всичко ще бъде решено на английска земя през март, като старото правило за голове на чужд терен вече на важи - при всички положения трябва да има победител на "Олд Трафорд".

Жоао Феликс откри резултата още в 7-ата минута с глава. Домакините имаха превъзходство, те не позволяваха на своя съперник да разгърне игра. Удариха две греди (втората при 1:1 в самия край на срещата, дело на Антоан Гризман).

В 80-ата минута 19-годишният Антъни Еланга изравни с първото си докосване на топката, влизайки като смяна. Това бе и първият удар във вратата на "Юнайтед". В заключителните минути и двата отбора опитваха да спечелят.

В другия осминафинал снощи "Бенфика" и "Аякс" завършиха 2:2. Капитанът на нидерландския тим Душан Тадич откри в 17-ата, а в 26-ата Себастиан Алер изравни. 

Само три минути по-късно той вкара топката и в "правилната" врата - 2:1. До края на първото полувреме "Аякс" не успя да реализира за трети път, а имаше възможности. В 72-ата Роман Яремчук изравни.

Така приключиха всичките първи осминафинали. Реваншите са през март.