59-годишен мъж от София с 5,2 промила алкохол в кръвта е най-тежкият случай на алкохолно опиянение по празниците. Общо 30 са приетите пациенти в токсикологията, като сред тях има и деца.

Това отчетоха на брифинг в УМБАЛ "Пирогов" за трите празнични дни.

Няма опасност за живота на мъжа. Двама тийнейджъри също са приети в "Пирогов" след като са прекалили с алкохола на купони,

13-годишно момче е прието с 2 промила алкохол на 23-ти декември през нощта. Момчето е от Ботевград, не е ясно точно какъв вид и количество алкохол е приело. 15-годишно момиче от София е прието с 1 промил. И двамата юнаци са били на купони с приятели, които обаче се оказали по-държеливи.

Общо 88 души са минали през токсикологията по празниците. Сега "пироговци" се стягат за наближаващата Нова година. 

По време на тазгодишните Коледни празници са постъпили повече хора, спрямо миналата година - 2114 спрямо 1852 през 2013 г. От тях приетите в болницата тази година са по-малко - 205 срещу 221 преди година. От приетите лица 20 са били неосигурени, като през миналата година те са били 4. Това съобщи д-р Кирил Христов - дежурен шеф-екип на спешния хирургичен център.

Остава тревожно състоянието на една от жените, пострадала при взрива в Мъглиж. Тя е със 70% изгаряния и се намира в реанимацията на клиниката по изгаряния. Има подобрение при другата жена, която е с 30% изгаряния.

Все още няма регистрирани случаи на пострадали от пиротехнически средства. Не е имало и по-особени инциденти между лекари и пациенти. Към момента има само няколко случая на чакащи пред травматологията след снеговалежите от снощи до днес.