Австрийската певица Кончита Вурст заяви в интервю за престижното издание Kurier, че много силно иска да отиде в Русия при своите поклонници и мечтае да прекара една седмица с президента на страната Владимир Путин, за да се опознае отблизко  с него.

Мечтата на Кончита.

На въпрос за възможен концерт в Русия, травеститът отговаря, че много би искала и това. Тя твърди, че има много фенове в Русия и смята за за прекрасен факта, че много граждани на страната са несъгласни с решенията на държавния глава. Какво точно има предвид брадатата дама с това засукано изказване, не става ясно.

Но Кончита с удоволствие пояснява, че нея лично дълбоко я интересува какво означава да бъдеш Путин и какъв натиск му се налага да понася руският президент.

Нека припомним, че на "Евровизия 2014" в Копенхаген победата на травестита Том Нойвирт предизвика нееднозначни реакции по света, но най-вече в Русия и Украйна. Руските гей активисти решиха, че образът на брадясалата Кончита Вурст е станал "много популярен и разрушаващ предразсъдъците". Обаче депутатът от Санкт Петербург Виталий Милонов направи официално обращение към министъра на културата Владимир Медински да бъдат забранени всякакви евентуални опити Вурст да довтаса на концерти в Русия.