Утре, 3 март, ще има протест пред президенството срещу войната на Русия в Украйна и изразяване на съпричастност с украинския народ. Събитието се организира във фейсбук  под надслов "Трети март в солидарност с Украйна".

Ето какво пишат организаторите:

"Украйна - една славянска страна, е нападната от Русия и кърви пред очите на целия свят. Русия, нашата така наречена освободителка, убива жени и деца. А от нас на това отгоре се очаква да я обичаме? Да сме ѝ благодарни? Да празнуваме нейните победи? Докога? Докато нападне и България ли? 

Целият цивилизован свят съчувства на Украйна и осъжда изтребителната война на Путин. Нашите европейски и американски съюзници изпращат военна помощ на героичната, отбраняваща се Украйна. Огромни шествия в подкрепа на украинската кауза се събират в големите градове на Европа и света. Дори в Русия и Беларус вече има протести! Само България срамно мълчи. Да разкъсаме мълчанието! 

Призоваваме всеки добър българин и всички наши украински приятели на Трети март в София, от един на обяд пред Президентството. Нека Украйна, Европа, светът, та даже и нашето глухо правителство разберат, че българският народ е солидарен със справедливата украинска кауза!"

Премиерът Кирил Петков и шефът на парламента Никола Минчев ще се включат утре в тържествата на Шипка. Президентът Румен Радев ще присъства на честванията в столицата.