Столицата осъмна под 15-сантиметрова снежна обвивка, която беше натрупана през нощта. Въпреки почистените основни булеварди и улици, в ранните часове градският транспорт се движеше със закъснения, които при някои автобусни линии достигаха до 20-30 минути. Затова и малкото пристигащи автобуси бяха претъпкани с пътници.

Нямаше проблеми в движението на трамваите и метрото.

Жълт код за силен вятър, сняг и поледици е обявен за всичките 28 области в страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Само в област Благоевград предупреждението е за силен вятър, без опасност от сняг и поледици.

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи, съобщи ведомството. Затворени за движение на всички видове МПС са проходите "Троянски", "Златишки" и "Върбишки". 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.