Трета среща между Украйна и Русия ще се проведе на 7 март. Това обяви във Фейсбук представителят на украинската делегация и лидер на управляващата партия "Слуга на народа" Давид Арахамия.

Арахамия не уточни къде ще се проведат преговорите. Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента, каза, че Руската федерация е съгласна засега да се провежда само на територията на Беларус.

Първият кръг от преговори се състоя на 28 февруари, близо до украинско-белоруската граница.

"Украинската и руската делегации проведоха днес първия кръг от преговори, чиято основна цел беше прекратяване на огъня и военни действия на територията на Украйна. Страните определиха редица приоритетни теми, по които бяха очертани определени решения. За да бъдат взети тези решения, за да получат някакви възможности за реализация в логистични решения, страните заминават за консултации в столиците си. И страните обсъдиха възможността за провеждане на втори кръг от преговори в близко бъдеще, на който тези теми ще получат конкретна практика за развитие", каза Подоляк след срещата.

След втория кръг от преговори, който се проведе на 3 март, украинската делегация съобщи, че не е получила очакваните резултати. Арахамия добави, че хуманитарните коридори са "минималната програма" на преговорите. Мястото на срещата на делегациите не беше оповестено.

Очаквайте подробности.