Сутрешният блок на бТВ извади вечно ефективен коз за привличане на висок рейтинг в ранния часови пояс като покани колоритния тв водещ проф. Юлиян Вучков. За половин час той успя да съсипе от критика второто правителство на Бойко Борисов и в типичен стил изреди недоволство от работата на почти половината кабинет.

6 министри са катастрофа – нямат ценз и образование. Външният министър Даниел Митов – пълен анонимник. Русия не може да ни търпи, ЕС ни подиграва. И какво прави той. Теменужда Петкова – икономист оглавява енергетиката. Какво разбира тя от горива и ядрени мощности. Божидар Лукарски – юрист пък движи икономиката. Петър Москов само партийни речи държи. Не говори задълбочено и аналитично за здравеопазването. Образователният министър Тодор Танев само празнослови. Политолог!? Да сте го чули преди това да участва в спор и да защити теза. Той не знае какво приказва, а ще води учителите, анализира професорът. 

След това професорът възнегодува от това, че Светлозар Лазаров все още е главен секретар на МВР. Той отнесе от Вучков определението "празноглав".

 

Два и половина - три месеца живот му давам на това правителство. Това, което си пожелавам за Нова година е да си ходят час по-скоро, рече професорът.

След това според него властта трябвало да бъде поета от временен кабинет, в който да има експерти, учени и технократи, излъчени от осемте партии в парламента. Сценарият на Вучков обаче изключи нов служебен кабинет, тъй като президента Росен Плевнелиев вече "не трябвало да се меси".

Не виждам оправия. Жертва сме на престъпен преход, а не на нормален. Сега Бойко Борисов се заобикаля със слаби хора. Не се вслушва в разумните. По-добре да си носи сам отговорността, а не да се съединява с други. Всички около него се бият за повече влияние и парче от баницата - това правят, каза още Вучков.

Както винаги и при сегашното си телевизионно участие професорът си носеще силно нашарени с разноцветни фулмастри листове от тетрадка голям формат, на които бе развил основните тези на размислите и страстите си.

Парламентът е безплоден и безработен. Работят само 6 месеца. Държавните мъже работят като учениците. Защо е така? Понеделник и вторник не работят, а в петък се баламосват с въпроси. Ние ги храним, а чакаме от тях решения. Лош кадрови потенциал, обобщи професорът.

Той разкри, че е подарил на любимата си за Коледа топло палтенце и обясни, че е получил в замяна целувка и любов. Дамата на сърцето му обаче трябвало да поотслабне малко, защото покрай празничните трапези и двамата били сложили по няколко излишни килограма, което било вредно за здравето.