Световният и олимпийски шампион по бокс за младежи Благой Найденов се е отказал от идеята си да влезе в професионалния бокс и на този етап остава в България и в аматьорското поприще, съобщи самият той на пресконференция.  Определеният за млад спортист №1 в анкетата на Viasport.bg е взел това решение, след като е получил изгодна оферта от бизнесмена Гриша Ганчев.

"С него се видяхме няколко дни преди Коледа. Той ме харесва много, като стил на игра, като човек, като всичко и ми направи много добро предложение. Хубав договор, разкри Найденов. - Стиснахме си ръцете и така."

Той също така подчерта, че независимо от "доброто предложение" , се надява Министерството на спорта също да продължи да финансира подготовката му - както е редно.

Найденов все още не е уведомил за решението си президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински, който без съмнение ще се зарадва от новината. Благой остава аматьор най-малко до олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016-а, а след това ще премисля отново.

"Много хора ми писнаха, когато се разбра, че ще играя професионален бокс. Стана им гадно и се опитваха да ме задържат, но пак повтарям - човекът, който направи така, че да остана да играя бокс в България, е Гриша Ганчев", обясни Найденов.