Fox News съобщи, че операторът на медията Пиер Закржевски е бил убит в Украйна в понеделник, когато "превозното средство, в което се е возил, е било ударено от насрещен огън", предаде "Дедлайн".

Кореспондентът Бенджамин Хол, който е пътувал заедно с Закржевски, е бил ранен и е приет в болница.

"Пиер беше фотограф във военната зона, който отразяваше почти всяка международна история за "Фокс Нюз" от Ирак до Афганистан и Сирия по време на дългогодишната си работа при нас", написа главният изпълнителен директор на "Фокс Нюз Медия" Сюзан Скот в бележка до служителите на медията във вторник.

"Фокс Нюс" обяви в понеделник, че Хол е ранен, но каза, че не разполага с допълнителни подробности за състоянието му. Скот написа, че Закржевски е изиграл ключова роля миналата година при извеждането на афганистанци и техните семейства от страната след изтеглянето на САЩ. 

"Днес е сърцераздирателен ден за "Фокс Нюз Медия" и за всички журналисти, които рискуват живота си, за да предадат новините", написа Скот.

В неделя американския журналист Брент Рено беше убит, а друг негов колега - Хуан Аредондо, беше ранен, когато руски войски откриха огън по автомобила им в предградие на Киев.