Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на "Мастърс“ турнира в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона долара.

Поставеният под номер 33 миналогодишен полуфиналист загуби от седмия в света Андрей Рубльов с 5:7, 2:6 за 90 минути.

Оспорван бе първият сет, в който българинът можеше да притисне и повече руснака, намиращ се в страхотна форма в момента.

Той навакса пробив - от 3:5, осъществен от Рубльов малко преди това. И стигна до 5:5, но веднага допусна брейк на подаването си (5:6) и малко след това видя как опонентът му повежда.

Във втория сет играещият много агресивно Рубльов два пъти взе подаването на опонента си и вече е полуфиналист в "Рая на тениса" за първи път в кариерата си.

Той се стреми към трета поредна титла тази зима след успехите си в Марсилия и Дубай. А следващият му съперник ще бъде победителят от последния четвъртфинал между Тейлър Фриц (САЩ) и Миомир Кецманович (Сърбия).

Димитров напуска надпреварата със $179 940 и 180 точки за световната ранглиста. Той не губи точките заради незащитения полуфинал сега, това ще стане наесен, тъй като през 2021 г. турнирът бе проведен в края на сезона.