Ето най-важните новини от война в последните часове:

Байдън каза, че НАТО ще увеличи обема на военната помощ за Украйна, ще й даде допълнителни оръжейни системи, включително системи за противовъздушна отбрана. И се обяви за изключването на Русия от Г-20.

Късно вчера руските сили са нанесли два ракетни удара по украинска военна част в Днипро. ГЩ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) докладва, че числото на жертвите се уточнява.

В село Калиновка в Киевска област след снощния обстрел продължава да гори петролно депо.

ГЩ на ВСУ докладва, че до Киев украинските сили надежно удържат отбраната на столицата, а съветник на вътрешния министър съобщи за локални контранастъпления. През нощта в областта са се водили тежки боеве.

Тази сутрин руските войски са обстреляли с установки за залпов огън "Град" поликлиника във втория по големина украински град Харков, където се е раздавала хуманитарна помощ. Убити са четирима души, а седем са ранени, написа в "Телеграм" областният управител Олег Синегубов, цитиран от в. "Украинская правда".

12 бойци от руската гвардия от Краснодарския ОМОН (мобилен отряд с особено предназначение) са отказали да отидат в Украйна. Уволниха ги, сега те оспорват уволнението в съда.

Осъществена е първата пълна размяна на пленници между Русия и Украйна.

Русия създава хуманитарен коридор, безопасна ивица за движение на плавателни съдове, от сборен район, намиращ се на 20 мили югоизточно от пристанище Иличовск, за да могат 67 чуждестранни кораба да напуснат украински пристанища. Това съобщи днес началникът на Националния център за управление на отбраната към министерството на отбраната на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев, предаде ТАСС. По думите на Мизинцев в украински пристанища все още били блокирани 67 чужди кораба от 15 страни. Коридорът ще е широк три морски мили и дълъг  80 морски мили в югозападна посока. Ще заработи от утре, 25 март, всеки ден от 8 до 19 ч. московско време.  

Върховната Рада на Украйна въведе наказателна отговорност за разпространение на информация за движението на украински войски. Максималното наказание е 12 години затвор.

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към лидерите на Г-7 и призова за пълно ембарго на търговията с Русия.

Украйна експулсира почти целия персонал на беларуското посолство.

Зеленски присъди титлата „Град-герой на Украйна“ на Буча, Ирпен, Николаев и Ахтирка.

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че Германия няма да плаща за газ и петрол в рубли.