Григор Димитров вече се готви за старта на новия сезон в Бризбейн, Австралия. Българинът определи подготовката, която е направил в Калифорния с неговия треньор Роджър Рашид като "брутална". Австралиецът е известен с особеното внимание, което отделя към фитнес програмите на своите състезатели.

На 1 януари Гришо и Мария Шарапова за втора поредна година пристигнаха заедно в Бризбейн, където е първият им турнир за 2015-а. Димитров дори успя да тренира на централния корт в местния комплекс. Миналата година Григор отстъпи във втория кръг пред Марин Чилич. Шарапова от своя страна достигна полуфиналите, но там отстъпи на световната номер 1 Серина Уилямс, припомня tennis24.bg.

Гришо коментира и изразеното от Новак Джокович мнение, че е един от играчите, които през новия сезон могат да направят пробив и да спечелят титла от Големия шлем.

"Разбира се, че съм поласкан от тези думи, но трябва да докажа това. Надявам се да постигна по-добри резултати тази година и идвам в Бризбейн, за да покажа всичко, което мога, коментира Димитров в Бризбейн. - Мисля, че съм готов за следващата стъпка. Не се чувствам нервен, а просто развълнуван да започна годината."

Участие в надпреварата ще вземат още Роджър Федерер, Кей Нишикори, Милош Раонич и защитаващият титлата си Лейтън Хюит.