Ясен е жребият на Григор Димитров и Цветана Пиронкова на първия им турнир за годината в Бризбейн, Австралия. Съперник на Гришо ще бъде Жереми Шарди (Франция) или Андрей Голубьов (Казахстан). Първата ни ракета е поставен под №4 и в I кръг почива.

С французина Гришо е разменил по една победа, като това става на турнири от Големия шлем. Шарди записва чист успех в три сета на "Ролан Гарос 2011", а Димитров го побеждава драматично в пет сета на Откритото първенство на Австралия през 2012 г. В Мелбърн се е играл и единственият мач между българина и казахстанеца Голубьов на ниво АТР.

Хасковлията печели убедително с 6:1, 6:4, 6:2. А тази година в Бризбейн, където през 2014-а стигна до финала, Димитров може да се засече с Роджър Федерер на полуфинал. Швейцарецът е поставен под №1 в схемата, №2 е Кей Нишикори (Япония).

Цветана Пиронкова ще се изправи срещу испанката Карла Суарес Наваро в двубой от първия кръг. Поставената под №7 испанка е една от неудобните съпернички на първата ни ракета. Досега са играли една срещу друга четири пъти и Цвети е загубила всички срещи. За последно двете спориха на Турнира на шампионките в София в края на миналата година и Наваро спечели в два сета.

Ако този път Пиронкова успее, ще играе във втори кръг с Миряна Лучич-Барони или Кристина Макхейл. Водач в схемата е Мария Шарапова, която тръгва от втори кръг и ще срещне квалификантка или Забине Лисицки.