Агенция пътна инфраструктура ограничи движението на тирове и камиони с тегло над 12 тона по автомагистралите и определени пътища за периода между 14:00 и 20:00 часа. Мярката се налага заради засиления трафик на леки коли към градовете в последния почивн ден от новогодишните празници.

От 14:00 до 20:00 часа се ограничава движението на ТИР-ове и по пътищата Варна – Бургас и Бургас – Царево.

Ограничението не важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Днес повече от 700 000 души ще се завърнат от новогодишни почивки в страната и съседните държави. В същото време се очакват и неблагоприятни климатични условия, така че шофьорите трябва да карат с повишено внимание. Жълт код за силен вятър е обявен в 25 области в страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Кодът е в сила за общините Видин, Монтана, Враца, София, София - област, Перник, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Русе, Силистра, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково, Бургас, Варна, Добрич, Сливен, Стара Загора и Ямбол.

За да посрещне увеличения пътникопоток, БДЖ са увеличили с допълнителни вагони съставите на 120 влака, които пътуват по основните направления в страната. Повече места ще има за влаковете в направления Бургас-София, Варна-София, София-Стара загора и други натоварени дестинации.