Два пожара избухнаха в Кърджали през последното денонощие. 68-годишен мъж е загинал в дома си, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Сигнал за горящата къща е подаден в 17,05 ч вчера. Спешните медици са се озовали на мястото за 4 минути. Лекарите само са констатирали смъртта, а тялото на починалия мъж е транспортирано за аутопсия, която трябва да докаже причината за фаталния му край. До пристигането на екипа на пожарната съседи успели да потушат огъня. Нанесените материални щети са малки, но мъжът, обитавал къщата е намерен мъртъв. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство и причините за пожара се изясняват.

В 2,45 ч в събота на тел.112 пък е съобщено за горяща триетажна къща в центъра на града. Девет огнеборци с три пожарни автомобила и автоподемник са участвали в потушаването на пламъците. От третия етаж са били евакуирани дете на 14 години, жена (42 г.) и мъж (51 г.), които са били обгазени, предаде Дарик радио.

Пострадалите са били транспортирани до Центъра за спешна помощ, където мъжът и момчето са оставени за наблюдение, а жената е била настанена за лечение в болницата.