България записа второ поражение в група "С" на Световното първенство по волейбол - 0:3 (20:25, 23:25, 24:26) срещу САЩ. Така шансовете за класиране напред значително намаляха. 

И днес, както срещу Полша (пак 0:3), бяха допуснати позиционни и тактически грешки, както и такива от прибързаност и липса на опит. В първите два гейма отново липсваше добър начален удар, който да затруднява посрещането и атаките на съперника.

В третата част един от фаворитите за отличията направи промени в състава си, поотпусна се и това даде шанс на тима на Николай Желязков, който пък придоби повече увереност.

Селекцията ни водеше през целия тейм - 10:6, 20:17 и 24:21, което доведе до три сетбола. Бомбена серия от сервис на Матю Андерсън обаче елиминира аванса на нашите - 24:24. Малко след това дойде и загубата.

Цветан Соколов отново беше най-резултатен за българския състав с 15 точки. Включилият се от пейката Аспарухов добави още 10 т.

За победителите Тори Дефалко се отличи с 13 т. Неговите съотбонници Арън Ръсел и Андерсън добавиха по 11. 

Във вторник "лъвовете" ще се изправят срещу състава на Мексико в последната си среща от груповата фаза на Мондиал 2022. 

Съставът на България срещу САЩ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Александър Николов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов, Владислав Иванов-либеро (Аспарух Аспарухов).