Само заради едно просто решение вече два месеца в една от най-смъртоносните отсечки у нас - Кресненското дефиле, тежки катастрофи няма.

Както и Клуб Z писа, в средата на пътното платно по трасето към Гърция в началото на юли бяха монтирани колчета, които възпрепятстват изцяло изпреварването в 17-километров участък.

И пътят, който отне толкова много животи през годините, изведнъж стана спокоен и безавариен, сочи репортаж на Нова тв от тази сутрин.

В дефилето в момента единственото недоволство на шофьорите е срещу ограничението на скоростта. Допустимите 50 км/ч на хората зад волана им се струват твърде малко за пътния участък, показа медията.

Колчетата в дефилето обаче се оказват добър приятел на шофьора - и доста евтин за реализация! Те гарантират, че кола в насрещното едва ли ще изскочи

Въпреки това, оказва се, нарушители понякога има. Колкото и невероятно да звучи, имало шофьори, които слаломирали в дефилето.

Коловете обаче са гумени, не се чупят и не могат да причинят катастрофа.

Шофьорите настояват още и за работещи мерки срещу падащите камъни и земни маси в дефилето. Според пътуващите има какво да се желае в обезопасяването на скатовете над пътя.

А успешно обезопасното дефиле само потвърждава, че винаги пътната безопасност е комплекс от мерки - не са виновни само шофьорите, а и пътищата, и автомобилите.