"Патриотичният фронт влезе в една безпринципна коалиция. Ако трябва да говорим по-генерално, целият парламент е парламент на подменения вот. Подменен е вотът на Реформаторския блок. Аз съм сигурен, че нито един гласувал за тях не е допускал, че ще се коалира с ГЕРБ. В нощта на изборите Божидар Лукарски, който сега е министър, призна, че говоренето против ГЕРБ е било предизборен трик. Другите измамени - Патриотичният фронт, които влязохме в Народното събрания с една програма, изцяло с платформата анти-ГЕРБ, сега подкрепят тяхната предизборна програма, която не отчита социалните нужди на обществото".

Това заяви пред Нова тв бившият депутат патриот Велизар Енчев, който бе изключен от парламентарната група на ПФ и от партията си НФСБ.

Той нарече бившите си колеги членове на “псевдо Патриотичния фротн” и определи поведението им като “скандално”.

“Те изневериха на идеите, с които влязохме в Народното събрание и измамиха избирателите. Моето поведение бе нормално", добави Енчев.

Според него “тази измама на избирателите е мотивирана от определени интереси, които могат да доведат до парични потоци”.

“Бе извършена цинична търговия около назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната", заяви независимият депутат.

После предложи да има предсрочни парламентарни избори – “2 в 1” заедно с местните, именно заради подменения вот на българските избиратели.

"Липсата на морал в политиката докара до там нещата, че сме най-бедната държава в Европейския съюз. Когато се въведе морал в нея, когато думите и делата са едно цяло, тогава политиците ще могат да погледнат избирателите в очите", каза още Енчев.