"Байерн" (Мюнхен) стана шампион на Германия за десети пореден път. В дербито от 31-ия кръг в Бундеслигата баварците биха с 3:1 у дома "Борусия" (Дортмунд).

Три рунда преди края "червените" са недостижими на върха с актив от 75 точки. "Борусия" е с 63 т. на втора позиция.

"Байерн" триумфира за рекордния 32-ри път с титлата. Това е единственият отбор в петте най-силни клубни първенства в Европа с десет последователни първи места.

След четвърт час игра в местната класика с дортмундци Серж Гнабри даде аванс за гранда от Мюнхен. След още 15 минути той отново се разписа във вратата на гостите, но попадението беше отменено заради засада след консултация с ВАР.

В 34-ата минута Томас Мюлер подаде за Роберт Левановски, който отново огорчи бившия си отбор. В 50-ата Джошуа Кимих извърши нарушение в наказателното поле и Емре Джан върна интригата от дузпа.

След точно час игра гостите имаха претенции за отсъждане на нов 11-метров наказателен удар. А Джамал Мусиала с удар от наказателното поле и асистенция на Марсел Забицер оформи крайното 3:1 в полза на баварците в 84-ата минута.

Вратарят на домакините Мануел Нойер също има основен принос за успеха след стабилни намеси след удари на Ерлинг Холанд и Марко Ройс.

След мача Роберт Левандовски не даде конкретен отговор дали остава в "Байерн". От месеци се говори, че той ще премине в "Барселона" или в друг клуб.