32-годишен мъж открадна автобус от Кнежа, за да се прибере в Плевен. Необичайното престъпление се е случило преди Нова година, но подробности около случая станаха ясни чак днес, съобщи offnews.

Автобусът "Сетра", който е собственост на врачанска фирма, изчезнал от автогарата в гр. Кнежа на 26 декември около 3.30 през нощта. Превозното средство било намерено същия ден около 9.30 ч, прилежно паркирано в Плевен на бул. "Христо Ботев" - с гостоприемно отворена шофьорска врата и спукано предно стъкло. 

Извършителят на деянието се оказал млад юнак от Плевен, който бил на гости в Кнежа. Очевидно обилно почерпеният гражданин е решил, че трябва да се прибере у дома и е взел "назаем" най-лесното за отваряне превозно средство. Същият е привлечен и разпитан в качеството си на обвиняем, от МВР отказвали засега да издадат името му. 

32-годишният мъж обаче е бил под въздействието на алкохола, признали полицаите. За тяхно съжаление точното изпито количество и промилите в кръвта му не могат да бъдат доказани, тъй като е хванат часове след като е отмъкнал автобуса.

Превозното средство е върнато на собственика в относително прилично състояние, обобщават колегите от offnews.