Руският президент Владимир Путин нареди на военнослужещите, участващи във военни учения, да се завърнат на местата на постоянна дислокация, предаде РИА Новости.

Това съобщи пред журналисти прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков. Хутин е издал заповедта в качеството си на главокомандващ въоръжените сили.

Тези дни руската армия проведе учения в западната част на страната, до самата граница с Украйна. Те започнаха след обявяване на внезапна бойна готовност на силите от Централния и Западния военни окръзи. Ученията завършили успешно, каза Дмитрий Песков. Москва продължава да отрича, че маневрите са свързани с кризата в Украйна.

Веднага след обявяването на тази новина рублата тръгна нагоре, предаде ИТАР-ТАСС. Тя се срина след вестта за нахлуването на руски войски в Крим.

В петък там се изсипаха над 6000 руски войници. Те разоръжиха по-голямата част от поделенията на украинската армия. Една шепа бази продължават да са лоялни към Киев. Вчера бе съобщено, че Русия им е дала ултиматум до тази сутрин да се предадат. Москва отрече твърденията. А и тази сутрин край тези поделения не се случи нищо.