Няколко ракети са ударили днес украинския пристанищен град Одеса, съобщи Ройтерс, цитирайки изявление по телевизията на говорителя на областната администрация Сергий Братчук. По негова информация няма пострадали.

Става дума за четири ракети, които са поразили цели в Одеска област. Братчук съобщава още, че засега няма подробности за новите ракетни удари и фактите тепърва се установяват.

Ройтерс отбелязва, че не е в състояние веднага да потвърди подробности за изнесената информация.

Украинското оперативно командване "Юг" уточнява, че ракетните удари са нанесени от стратегическата руска авиация. 

„Врагът продължава не само физическото разрушаване на инфраструктурата в региона, но оказва и психологически натиск върху гражданското население. Украинската нация е несъкрушима: пострадали няма, повредената инфраструктура ще поправим", се казва в съобщението на командването, което бе публикувано в Telegram.

В Одеса се чуват взривове, виждат се ракети, предаде агенция Укринформ, цитирайки акаунта в Телеграм "Суспилне Одеса". Според местни медии задействана е противоракетната отбрана на града.

Следобед Русия започна и ракетна атака срещу Сумска област, съобщи в Telegram Дмитро Живицки, ръководител на регионалната държавна военна администрация.

„Териториите на общините Миропол и Хотин бяха обстрелвани от въздуха от вражеска руска авиация“, пише той.

Обстрелваха населени места с ракети въздух-земя, написа той и публикува снимка на останките от една от ракетите. Според Живицки в резултат на удара е ранен граничар.