В началото на 2014 г. сър Пол Макартни и Кание Уест се събраха да пишат песен, посветена на дъщерята на рапъра от Ким Кардашиан - Норт. Сингълът Only One бе издаден миналия четвъртък и се радва на огромен интерес. Нормално.

Макартни свири на клавир, а Кание пее. Дотук добре. Рокът и "черната" музика винаги са били в тясна връзка, примери колкото искаш. Дори когато става въпрос за звезди от различни поколения.

Оказа се, че фенове на Кание Уест не знаят кой е Пол Макартни. Просто нямат представа. Нещо повече - в социалните мрежи, най-вече туитър, има десетки постове от почитатели на щатската мегазвезда, в които се прогнозира как сега "неизвестният" Макартни щял да стане много известен. Благодарение на великодушния и широко скроен Кание. 

Някои заключват, че това е една от причините да харесват Уест толкова много: понеже винаги дава път на млади и търсещи славата изпълнители. Дискусията вече предизвика оживени коментари в медиите и социалните мрежи. Че и помогна на не малко меломани - най-вече онези, които имат представа "кой по дяволите е тоя Пол Макартни", да разберат за парчето Only One.

В интересен свят живеем...