Софийският апелативен съд за втори път не можа да се произнесе по искането на Румъния за екстрадиция на бившата им министърка на туризма Елена Удря.

Този път причината е "инцидент и физическа травма", която е претърпяла адвокат Албина Анева, която е един от защитниците на Удря. В съда бе предоставен медицински документ за травмата.

Другият защитник на Удря – адв. Христо Ботев обясни, че именно Анева разполага с документи, предоставени от румънската страна, които са относими към делото и настоя за отсрочка, за да бъдат предоставени на българския съд.

За същото настоя и Елена Удрея, която бе доведена в съдебната зала.  Апелативните магистрати определиха следваща дата за делото и предупредиха, че повече отлагания не може да има, тъй като процесите за екстрадиция изискват бързина.

На 28 април апелацията вече веднъж отложи екстрадиционното производство.

Това се случи след постъпилата молба от адвокатите на задържаната, които не можеха да се явят тогава-  поради служебна ангажираност.

По този тип дела САС е последна инстанция и съответно неговият акт няма да подлежи на обжалване или протест от прокуратурата.

Самата бивша министърка е със задържане под стража, наложено от ОС-Благоевград, защото бе спряна на Кулата на 7 април, докато отива на почивка в Гърция.