Със сериозна караница и последователни заплахи, че ще си тръгнат от студиото, преминаха тази сутрин обсъжданията в Нова тв на идеята да се върне тютюневият дим в заведенията.

Гости бяха Атанас Димитров от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и д-р Маша Гавраилова - експерт към Коалиция за живот без тютюнев дим. Димитров трябвяше почти крещейки да защитава тезата си, че не са за тютюнопушенето, а са за това клиентите им да не мръзнат на минусови температури, когато консумират нещо, което се продава законно. Той каза, че стотици хора от бранша фалират, освобождават работници и са изправени до стената.

Той бе и пъпрвият, който заплаши, че ще стане и ще си тръгне от студиото на Ани Цолова и Виктор Николав, ако д-р Гавраилова не спре да го прекъсва.

"Слушам доводи от хора, които в живота си един лев не са инвестирали, едно работно място не са създали", обърна се той към известната противничка на пушенето в заведенията.

Докторката пък го контрира, че в интернет има петиция против връщането на дима в заведенията с 300 000 подписа, а противниковата е събрала само 73 000. Тя изтъкна като аргумент, че дори Върховният административен съд се е произнесъл, че тази забрана не е нарушаване на човешките права.

Нейното търпение пък преля, когато водещите периодично четяха мнения на зрители и цитираха едно от тях: че крутите мерки срещу пушенето са в стила на Хитлер.

"Ама аз тогава ставам и си тръгвам... Как може човек, който опитва да защитава здравето...", каза д-р Гаврилова и тръгна да привежда заканата си в действие.

Водещите едва я убедиха да остане в студиото с аргумента, че това са мненияна зрители, а не го казват те.

"Ако вие не го казвате, ваш избор е да го цитирате", наблегна д-р Гавраилова, докато се връщаше на стола.

Виктор Николаев хрисимо обяви, че не иска тя да си тръгва с лошо чувство от телевизията.

"Няма как да си тръгна с добро чувство", каза д-р Гавраилова.