Целта пред "Левски" тази година е завръщане в евротурнирите, обяви спортният директор Георги Иванов-Гонзо на първата тренировка на "сините" за 2015-а. През миналия сезон отборът остана извън Европа, но нова нулева година няма да се приеме добре, наясно са всички на "Герена". Онзи ден и управителният съвет на клуба постави за цел Лига Европа пред тима.

"Цялата ни мисъл е насочена натам, рече Иванов. - Целта е напълно реална. Първо, трябва да изградим добър отбор, който знае как да печели и да може да радва хората на стадиона. Това е основната ни цел. Когато го постигнем, ще имаме резултати. Набелязали сме футболисти, с които преговаряме. Трябва да мине време, защото сега покрай Новогодишните празници нещата ставаха по-трудно. Надявам се до заминаването на отбора за Турция да имаме футболистите, които са необходими на треньора.“

Пред селекцията изникна и неочакван проблем - ненужни футболисти като Антон Огнянов и Пламен Крумов не искат да си тръгнат. 

„Ние имаме бюджет, с който трябва да работим и футболисти, които да бъдат освободени, за да не излизаме от бюджета. Очаквам, но има проблеми с тях, защото не искат да си прекратят договорите по взаимно съгласие, но смятам, че първо трябва да имаш достойнство и да си тръгнеш сам, когато някъде си нежелан. Но всеки решава сам за себе си. При всички положения те имат договор с "Левски" и трябва да тренират индивидуално. Няма да тренират с първия отбор", добави Гонзо.

Днес от групата с 21 футболисти липсваше представеният вчера нов вратар Боян Йоргачевич. Иванов потвърди, че друго попълнение е Александър Александров от "Черно море". По думите на директора той щял да е единственият българин, останалите набелязани за селекция са чужденци.

„За момента няма подходящи българи, които да вдигнат нивото. Сашо Александров е новият футболист, договорът му е за две години", разкри Гонзо.