„България остро осъжда нападението над редакцията на „Шарли ебдо” и извършените убийства в Париж“. Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар по повод атентата във Франция.

"В нас този кървав терористичен акт предизвиква гняв срещу насилственото отнемане на човешки живот и посегателство срещу свободата на словото. Изразяваме солидарността си с френския народ в този тежък за всички нас и Европа момент и съпричастност към скръбта на семействата и близките на загиналите. Няма кауза, която да оправдава терора.

Като съюзници в НАТО и ЕС България и Франция работят заедно за отпор на новите заплахи пред сигурността и мира. Заедно с нашите партньори ние сме уверени, че тероризмът ще бъде победен, каквито и усилия да изисква от нас тази борба", каза още премиерът.

Президентът Росен Плевнелиев също осъди нападението срещу френското сатирично издание и изпрати съболезнователно писмо до френския държавен глава Франсоа Оланд.

"Новината за престрелката в редакцията на френския сатиричен вестник "Charlie Hebdo", довела до убийството на невинни граждани, дълбоко ме потресе и наскърби. Република България остро осъжда този варварски акт на насилие и тероризъм", се казва в писмото на президента Плевнелиев до президента Оланд.

Президентът изразява съболезнования към семействата и близките на загиналите, както и пожелание за бързо възстановяване на ранените.

"Република България е съпричастна с болката на френския народ и ще продължи сътрудничеството със своите партньори в борбата с тероризма в името на ценностите, в които вярваме и които изповядваме", заявява още в писмото си българският държавен глава.