Красимир Балъков може да се завърне в клуба, в който е жива легенда – „Щутгарт“. Очаква се един от най-добрите български футболисти на всички времена да бъде следващият старши треньор на закъсалия германски клуб. „Швабите“ се намират точно над чертата в Бундеслигата, с равен брой точки с първия изпадащ и регистрираха 7 поредни загуби.

Новината е съобщена във всички големи медии в Германия. Твърди се, че настоящият треньор на „Щутгарт“ Томас Шнайдер ще бъде освободен след само още една грешна стъпка. Именно Балъков е най-вероятният кандидат да го замени. Бала е имал среща със своя добър приятел Фреди Бобич. Двамата играха заедно по терените в Германия, а след това работиха съвместно в „Черноморец“ Бургас преди няколко години. Балъков бе старши треньор, а Бобич – спортен директор.

Балъков е без работа от близо две години – от май 2012 година, когато за последно бе начело на „Кайзерслаутерн“, с който изпадна във Втора Бундеслига след серия от осем загуби в девет мача. Има обаче сериозни предпоставки Бала да успее в „Щутгарт“, където игра дълги години и е боготворен от феновете. Той бе  и помощник-треньор в щаба на Матиас Замер.

Припомняме, че миналото лято „Шутгарт“ игра срещу „Ботев“ Пловдив в квалификационните кръгове на Лига Европа. Клубът от града на „Мерцедес“ отстрани „канарчетата“ след 1:1 в Пловдив и 0:0 у дома и продължи напред по правилото за повече голове на чужд терен. Германците обаче отпаднаха още в следващия кръг от хърватския „Риека“ (2:2, 1:2).