Инфлацията е достигнала своя максимум, а природният газ ще поевтинее още през ноември, смята министърът на икономиката от служебния кабинет Никола Стоянов.

"Разчитам, че следващият парламент ще уеднакви помощите и за електричество, и за газ, така че да няма привилегировани стопански субекти, но за газа няма и да е нужно държавата да субсидира, тъй като очаквам трайни и стабилни нива, които биха задоволили бизнеса", отбеляза той пред БНТ.

Количеството газ е осигурено, а кабинетът на Радев не само работил за избягване на рецесия, но дори и за последващ "икономически скок", каза още Стоянов.

"Първата и основна задача беше да се овладее инфлацията, която беше породена основно от цените на енергоносителите. Сега целта ни е да привлечем колкото може повече правилни инвестиции - тоест инвестиции, които носят повече добавена стойност, структуроопределящи или които носят повече работни места", обясни той.

И допълни, че са набелязани мерки, които да повишат сигурността в завод "Арсенал". Трима работници загинаха, жена бе ранена след взрив в завода.