Силен взрив е отекнал тази сутрин в руската Белгородска област, която граничи с Украйна и беше главен изходен пункт за нахлуването на 24 февруари, предаде Ройтерс. 

Местна медия, позовавайки се на руския операгивен щаб, обясни експлозията с унищожаване на боеприпаси с изтекла годност. В същото време обаче съобщи, че село в областта е било подложено на обстрел и от него е загинала 74-годишна жена.

Не е възможно тези информации да бъдат независиво потвърдени. Русия от месеци се оплаква, че Украйна обстрелва Белгородска област.

Според украински източник в учебните заведения на Белгород е започнала евакуация, а такава се извършва и на автогарата в града и в някои от търговските центрове.

След взривовете в Белгород в небето се вижда димна следа, което е знак за вероятно прелитане на ракета.

Руската противовъздушна отбрана не е била ефективна навсякъде и в село Октябърское на областта е чут взрив и се издига черен дим, се казва в същата информация, илюстрирана с любителски кадри от Телеграм.

На 8 септември имаше съобщение за попадедение в Белгородска област на ракета, изстреляна от украинска територия. На 23 август там се взриви склад с боеприпаси, а ден по-рано имаше взривове в с. Майское, което е на 24 км от границата с Украйна.