Най-младият от тримата издирвани за кървавото нападение срещу редакцията на сатиричното издание "Шарли ебдо", 18-годишният Хамид Мурад, се предаде на полицията.

Другите двама заподозрени са братята от алжирски произход, родени в Париж и с френско гражданство 34-годишният Саид Куаши и 32-годишният Шериф Куаши. Операцията по тяхното залавяне все още продължава. Обградени са сгради и апартаменти в Париж, Реймс и Страсбург.  Полицията предполага, че тежковъоръжените престъпници са в зданието в столицата, а в Реймс акцията е за изземване на ДНК проби.

Шериф Куаши е известен на френските служби като джихадист, набирал събратя за Ислямска държава. 

Министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов опроверга излезлите късно снощи съобщения в пресата, че заподозрените са задържани. Агенти на френските специални служби РЕИД продължават секретната операция на територията на цялата страна.

Станаха известни и имената на хландокръвно застреляните хора в редакцията на "Шарли ебдо". Френски експерт по сигурността и антитероризма разказа по "Евронюз", че бандитите са били набелязали точно кого да убият. Те са влезли в залата за планьорка и поименно са викали имената на жертвите. След което са ги разстрелвали. "Мой приятел е бил вътре и ми разказа подборно. Той е само ранен и е в болница", заяди специалистът.

Убитите са 47-годишният Шарб – главен карикатурист на изданието, карикатуристите Кабю (на 76 г.), Оноре (74 г.), Тинюс (57 г.), Жорж Волински (80 г.), а също и авторите Бернар Мари (68 г.), Мишел Рено и Елса Кайат. Жертви са още коректорът Мустафа Урад, полицаите Мерабет Ахмед (42 г.) и Франк Бринсалоро (49 г.). Загинал е и Фредерик Боасо (42 г.) – служител на кетърингова комапания, нает за заседанието.

Множеството на "Репюблик" в Париж запали свещи в памет на убитите.

Стотици хиляди хора излязоха на демонстрации в цяла Франция снощи в знак на протест срещу безумното и нечовешко убийство, което е и атентат срещу свободата на словото. Само в Париж на площад "Репюблик" гневът си са изразили над 40 000 души, останали до първите часове на днешния ден.