Премиерът Кирил Петков се похвали от Брюксел с голямата новина: на България се дава право на изключение и ще купува руски петрол 2 години, докато пренастрои "Нефтохима". До 31 декември 2024 г... Но това не са две години.

А докато "белият свят" си играе на "иди ми - дойди ми", Русия обяви, че е открила 150 трупа на бойци в Азовстал - завода, който успешно превзе след 3 месеца. Тотална война.

При нас е добре, че се заговори за закон "Магнитски", но - за добро или лошо - се оказва, че той е още само куп насипни идеи. Поне по думите на правосъдната министърка Надежда Йорданова, никой не е предлагал сериозно нещата, които бяха изнесени в медиите.

А отвратителната история с убитата Алена Щерк е била предшествана от три сигнала на жената срещу бившия й приятел. В три районнни! И цялата система няма единен масив данни или червена "лампичка", която да светне, че с тази жена става нещо... Резултатът е известен.  

И понеже животът е понякога не само тъжен, но и забавен, отбелязахме и една добра новина - профилът, известен като Данчо Полицая, си снима дипломата. Изкласил е, един вид - което е гарнирал с нужната доза "безрезервна подкрепа" за Борисов и Гешев.

Няма да повярвате - дипломата е от "магнаурската школа", бившата милиционерска Мека и Медина, ВИПОНД, ВИ "Георги Димитров" или просто казано - Академията на МВР в Симеоново.