В петък се разходих пеша из центъра на София, а после и в “Люлин”. Отидох до Слънчев бряг, а вчера минах през Пловдив. Не помня откога не съм получавал толкова поздравления, прегръдки и ръкостискания. И всеки, абсолютно всеки, ми казва едно и също - малко им е на тия.

Това заявява с пост във Фейсбук депутатът от “Продължаваме промяната” Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, по повод полемиката около средния пръст, който показа на ГЕРБ в четвъртък в пленарната зала.

“Не сте за среден пръст. За килия сте - дълго и продължително да я гледате отвътре и да опознаете интериора. Ще дойде и този момент. А дотогава - слезте от служебните коли и се разходете между нормалните хора, ама без НСО. Вярвам, че ще ви поздравят подобаващо”, завършва краткото изявление на рап изпълнителя.

Жестът на Хазарта бе насочен към опозицията в момент, в който депутатите й вдигаха листове с надпис “Оставка” към вицепремиера Калина Константинова. В същото време певецът си правеше и селфи с мобилния телефон.

След това той се извини на “хората, които са се почувствали оскърбени”, но остана на твърда позиция по отношение на ГЕРБ. Бе наказан със забележка от председателя на Народното събрание Никола Минчев. 

И остро критикуван от представители на ГЕРБ, сред които Тома Биков, заявил, че Петров “може да е полезен като музикент, но е безполезен като депутат”.

Вижте пълния тест от днешния пост на Ицо Хазарта, без редакторска намеса:

"Има един метод, по който човек лесно разбира дали е постъпил правилно. Казваш си: ако мога да върна времето назад - бих ли направил това отново? Честно казано - отговорът е "не". Българският парламент е място, в което са работили велики българи. Хора, които са дали живота и здравето си за страната ми. Предпочитам да свързвам Народното събрание с тях, а не с крадците и отрепките, които имам нещастието да познавам. В този смисъл - да, не е там мястото да се развяват средни пръсти. И не е за гордост, знам го отлично.

Обаче нещо много странно се случва вече трети ден.

В петък се разходих пеша из центъра на София, а после и в Люлин. Отидох до Слънчев бряг, а вчера минах през Пловдив. Не помня откога не съм получавал толкова поздравления, прегръдки и ръкостискания. И всеки, абсолютно всеки ми казва едно и също - малко им е на тия.

Не сте за среден пръст. За килия сте - дълго и продължително да я гледате отвътре и да опознаете интериора. Ще дойде и този момент. А дотогава - слезте от служебните коли и се разходете между нормалните хора, ама без НСО. Вярвам, че ще ви поздравят подобаващо."